About

Rik hoort verschrikkelijk nieuws: zijn moeder Maria de Jong is overleden

by - 17:37:00



Vanavond krijgt Rik verschrikkelijk nieuws te verwerken (19 maart). Laura gaat naar hem toe om hem dit te vertellen. Zij krijgt een telefoontje uit Canada, van de buurvrouw van Maria. Die is al net zo in shock als Rik: hij gelooft het in eerste instantie niet. Maar nadat hij de buurvrouw persoonlijk aan de telefoon krijgt moet hij het helaas wel geloven: zijn moeder is plotseling overleden aan de gevolgen van een beroerte. Het blijkt dat ze al een paar dagen in huis gelegen heeft.

Eind vorig jaar werd bekend nadat Maria tijdelijk terugkeerde in Meerdijk dat ze de biologische moeder van Daan is. Eduard Stern heeft Daan gekocht van haar, omdat ze in die tijd in de gevangenis zat en daar zwanger raakte van een bewaker. Eduard wilde dat zijn eigen zoon voor Daan zou gaan zorgen. Uiteindelijk heeft Maria dit geheim aan Laura vertelt. Na een conflict tussen Daan en Eduard vertelt ook hij dat hij geen familie is. Daan is hier helemaal kapot van en is boos op zijn adoptie ouders maar ook op zijn biologische. Hij heeft nooit echt een band op kunnen bouwen met zijn echte familie en neemt dit ze kwalijk. Ook kan hij hierdoor geen liefde voelen en geven aan zijn pasgeboren dochter Louise. Nu ook Eduard is overleden, maar hij op het punt stond om Daan de waarheid te vertellen, is er dus nog maar één persoon die dit kan doen: Laura.

Laura is de enige die Rik en Daan kan vertellen dat ze broers van elkaar zijn. Maar hoe gaat ze dit doen nu dit zo enorm aan haar begint te knagen? Kan ze dit geheim wel voor zich houden?

You May Also Like

0 comments