About

GTST heeft bedankt voor A-sterren zoals Carice van Houten

by - 18:39:00

 



In een interview met De Telegraaf doet producent Idse Grotenhuis een opmerkelijke uitspraak. Om de kijkcijfers op te krikken zouden er kwalitatieve acteurs naar Meerdijk moeten komen, maar om dan meteen A-sterren de strikken, dat ziet ze niet zitten. Wat levert het de serie op?

Vanaf 29 maart heeft de soap een make-over gekregen. Door een nieuwe cameravoering te gebruiken oogt de soap nu kwalitatief beter. Hoewel ze er alles aan doen om de serie zo kwalitatief hoog te houden, zijn ze niet van plan om A-sterren zoals Carice van Houten naar de soap te gaan halen.

Hierover vertelt Idse:Ik kan wel roepen dat we Carice van Houten moeten binnenhalen, maar zij heeft de tijd helemaal niet om in een dagelijks soap te spelen als ze de helft van de jaar in het buitenland zit. En daarnaast: wat levert het de serie op om een ster van haar statuur te vragen? Dat is een publiciteitsstunt, hoogstens.Ze gebruikt liever de tijd om jong talent te zoeken waar ze een personage van kunnen smeden die geloofd wordt in zijn of haar verhaal. 

Over het jarenlange succes van de soap zei Idse het volgende: Ik zou liegen als ik beweer precies te weten waarom GTST het al zo lang volhoudt, terwijl andere soaps het niet hebben gered. Een belangrijke factor is sowieso het vertrouwen geweest van RTL, dat de serie al die tijd op dezelfde zender en hetzelfde tijdstip heeft uitgezonden. Tegelijkertijd móéten we met onze tijd mee. Televisiedrama heeft zich mede dankzij streaming enorm ontwikkeld, dan kan GTST niet achterblijven.


You May Also Like

0 comments