About

Amir vertrekt naar Griekenland: een definitief afscheid?

by - 09:55:00



Het lijkt er sterk op dat ook Amir Nazar Meerdijk achter zich zal laten. De verhaallijn die nu op tv te zien is suggereert naar zijn aankomende vertrek. Op Videoland is te zien hoe hij al zijn koffers pakt.

In deze verhaallijn speelt Judith Schoof een grote rol. Zij zou Amir weg willen hebben, omdat ze zich bedreigd voelt door de Afghaanse arts. Amir zou Anton erop hebben gewezen dat het niet verstandig is om een patiënt in huis te nemen. Ze wil absoluut niet weg uit huize Bouwhuis en verzint een slim plan om hem zo ver mogelijk buiten Meerdijk te houden. Dat is niet zo moeilijk als ze hoort van zijn afkomst en zijn verleden. Ze begint hem te manipuleren door te collecteren voor Stichting Help De Vluchteling. 

Amir is hier zo enthousiast over dat hij zich weer wil inzetten voor de vluchtelingen in Griekenland. Toch wil hij niet zomaar zijn leven in Meerdijk opgeven: hij heeft net alles weer op de rit hier, een goede band, een leuke vriendin en zijn zoontje Max. Ook gaat Judith langs bij Amelie om haar zover te krijgen dat Amir zijn spullen pakt. De dag erna hoort ze de plannen van Amir aan. Hij wil voor 2 maanden naar Griekenland om als arts te helpen. Amelie zal met liefde op hem wachten. 

Anton was er in het begin niet zo blij mee, want ze hebben een praktijk samen. Hij gaat toch akkoord met Amirs plannen en organiseren zelfs een afscheidsdiner voor hem. Ook hebben ze een verrassing voor hem: er liggen een heleboel jassen voor hem klaar die mee kunnen. Judith heeft een transportbusje geregeld die de jassen kunnen vervoeren, maar heeft dit achter Anton's rug om van zijn creditcard betaald. Hoe gaat Judith dit uitleggen aan Anton en Linda? En komen ze nu achter haar plannen?

De voorlopige laatste aflevering met Amir zal op donderdag 12 november uitgezonden worden.
 

You May Also Like

0 comments